ExciControl WS

Smidig spakstyrning för hjullastare

ExciControl WS gör det möjligt att styra hjullastaren med joystick och reglage direkt monterade på armstödet. Med några skruvar och ett par kontakter förvandlar ExciControl WS din lastare till ett lättkört och ergonomiskt fulländat arbetsredskap.

Produktblad Product sheet Hitta återförsäljare

Enkel, kraftfull och säker

Systemet monteras enkelt och levereras komplett med armstöd, kablage och styrenhet. Säkerheten är mycket hög och systemet avaktiveras omedelbart då du tar tag i ratten eller fäller upp armstödet. Oavsett om ExciControl WS är aktiverat eller inte så fungerar alltid maskinens rattstyrning som vanligt.

 • Kan monteras direkt i ny maskin från fabrik eller återförsäljare
 • Ger nytt liv också åt begagnade hjullastare
 • Programvaror finns redan till flera maskiner och kan anpassas till ännu fler
 • Sparar pengar – gör arbetet i maskinen enklare och snabbare
 • Enkel installation

Maskinsäkerhet

ExciControl WS är i alla delar utvecklat med maskinsäkerhet i åtanke. Ingen enskild funktion som går sönder kan riskera att framkalla oavsiktlig händelse. Till detta har vi även utvecklat en egen hydraulventil som ger samma säkerhet när det gäller den hydrauliska delen av systemet.

Systemet består av:

Knappsats: ExciPad WS

ExciControl WS - knappsatsKnappsatsen är integrerad i armstödet och försedd med joystick för styrning samt funktioner för Fram/Back, Kick down, Vindrutetorkare och ytterligare en extra funktion. Allt är märkt med bakgrundsbelysta dekaler. Knappsatsen har en kulled så att man enkelt kan hitta en ergonomisk arbetsställning.

Styrenhet: ExciControl WS

ExciControl WS - styrenhetStyrdatorn med litet format gör den enkel att placera i maskinens hytt. I enheten finns funktioner som gör att du inte behöver mon­tera externa reläer. Till styrdatorn kopplas sedan PC med unik programvara där styr­systemet kan justeras och ställas in. I programmet finns också hjälpmedel för felsökning.

Styrventil: ExciValve

Styrventil framtagen av Excidor och styrs av Excidor’s patenterade funktion för styrning
av proportionella ventiler som ger en överlägsen mjukhet, precision samt optimal användarupplevelse och körbarhet. 

 

ExciControl WS finns även anpassade till följande tillverkare:
Passar bra till
 • Lastmaskin
 • Truck
 • Kontakta oss för mer information

  Excidor AB
  Tel: +46 (0)278 136 70 (vxl)
  info@excidor.se

  Tipsa om produkten