Lönsam kombo av elektronik och redskap till entreprenadmaskiner

De båda Hälsingeföretagen Excidor och Drivex har med gemensam insats förbättrat totalekonomin för många ägare av entreprenadmaskiner. Genom att montera redskapshanteringssystemet ExciControl MH i maskiner utrustade med Drivex redskap, blir fördelarna både stora och många.

Det var i slutet av 2018 det började. Excidor var i fart med att, tillsammans med Swecon, utveckla ExciControl MH för olika redskap till Volvo hjullastare. Samtidigt inleddes samarbetet mellan Excidor och Drivex, som dessutom är geografiska grannar. Resultatet? – det skräddarsydda styrsystemet Drivex MH, framtaget för Drivex upptagande sop DXU-25 och övriga redskap. Dessutom finns alla Drivex redskap med som standard i ExciControl MH.

Alltid rätt mängd material

ExciControl MH fungerar tillsammans med flertalet märken och redskap och levereras komplett med kablage, styrenhet och en 3,5″ färgdisplay med touchfunktion. Med styrenheten hanteras alla Drivex redskapsalternativ och i displayen görs alla inställningar och redskapsval.

Gör inställningar som:

  • Starta och stoppa funktioner direkt i displayen
  • Styr flödet på olja till redskapet och ställ in önskad mängd material
  • Få rätt mängd material – alltid! (systemet avläser maskinens hastighet och motorvarv och anpassar därefter mängden)

Styrsystemet DRIVEX MH (ExciControl MH) anpassat för Drivex redskap

Ett system för alla redskap

Tiden med flera olika system i förarhytten är förbi! ExciControl MH är anpassat för ett flertal märken och redskap och nya kommer löpande. Drivex MH är speciellt anpassat för Drivex redskap som sopmaskin, vikplog, sandspridare och gaffelställ. Samtliga redskap styrs med endast ett system, en egenskap inte bara uppskattad av utrustningsverkstäder och i hela branschen, utan även av slutanvändaren/slutkunden då det även är ekonomiskt och okomplicerat.

Ett system för ALLA redskap

Excidor är inte bara lyhörda och tillmötesgående i våra behov, de har också en fantastisk bra service

– Robert Eriksson, Produktutveckling/Konstruktion, Drivex

Besparingar genom optimal användning

ExciControl MH möjliggör ställbara, hydrauliska flöden som medför lägre bränsleförbrukning och mindre slitage på maskinen eftersom Drivex redskap då tillåts att användas optimalt. För slutkund med ExciControl MH monterat kommer flera fördelar, bland annat:

  1. Minskad bränsleförbrukning
  2. Minskat slitage på både maskin och redskap
  3. Minskad miljöpåverkan
Drivex DXU-25 utrustad med Excidors styrsystem DRIVEX MH

Samma region och vision

Elektronikföretaget Excidor och redskapstillverkaren Drivex delar både region och vision, så ett samarbete föll sig väldigt naturligt. Tillsammans rustar de entreprenadmaskiner med kvalitativa redskap och pålitliga styrsystem för olika maskintyper/märken/underlag och årstider. Även om de båda verksamheterna återfinns i Gävleborg, Sverige, finns slutkunder spridd över hela Europa.


Vill du veta mer om Drivex redskap eller Excidors system för mobila miljöer?

Kontakta:

Robert Eriksson, Chef/Produktutveckling, Drivex: robert.eriksson@drivex.se

Jan-Erik Persson, VD Excidor: janerik.persson@excidor.se

Mer om Drivex:

Drivex AB startade sin verksamhet i Edsbyn i Hälsingland 1969. Året efter anslöt sig grundarens två yngre bröder till företaget, och samma familjer är fortfarande bolagets majoritetsägare. Sedan 1992 har Drivex konstruerat, tillverkat och marknadsfört redskap till entreprenadmaskiner. All utveckling, produktion och distribution av företagets produkter sker fortfarande i Edsbyn. Drivex har idag närmare 50 personer anställda och omsätter drygt 130 MSEK.

Mer om Excidor:

Excidor har i över 30 år utvecklat, tillverkat och marknadsfört styrsystem, programvaror, knappsatser och elektronik till flexibla förarmiljöer. Excidors lösningar finns i bland annat grävmaskiner, lastmaskiner, järnvägsapplikationer, lastbilar, skogsmaskiner, truckar, flishuggar och andra mobila sammanhang. Produkter och styrsystem från Excidor är oömma, enkla att använda och underhålla och höjer därför värdet på maskiner som kompletteras med sådan utrustning.