Hög produktivitet med lättstyrda kraftpaket!

För 12 år sedan inleddes resan av vad som skulle komma att utvecklas till ett väldigt tätt samarbete mellan Zeppelin Sverige AB och Excidor AB. Resultatet skulle visa sig vara flertalet modeller av Caterpillarmaskiner utrustade med smidig spakstyrning från Excidor.

”Jag har varit med från resans start och tycker att samarbetet är bra och att Excidor är lyhörda på våra önskemål”

– Kristian Johansson, Sales Support Manager och Produktchef, Zeppelin i Sverige AB

Den första maskinanpassningen

Under sommaren/hösten 2012 inleddes den första maskinanpassade lösningen till Zeppelins hjullastare CAT926-938. Sedan dess har maskinanpassningen fortgått och finns numera tillgängligt från CAT 906NG-908NG till CAT 950–962 Next Gen. Resultatet är effektiva och lättstyrda kraftpaket som allt sedan dess varit mycket uppskattade av slutanvändare som värdesätter lösningen av en säkrare och framför allt mjukare körning.

Utrustade Caterpillarmaskiner i Europa

Kristian Johansson på Zeppelin Sverige AB har arbetat på företaget i 22 år. Det var han som introducerade ExciControl WS för andra Catåterförsäljare runt om i Europa och responsen var mycket god. Resultatet är en av världens mest kända maskinmärke utrustade med marknadens mest lättinstallerade spakstyrning.

OM ZEPPELIN SVERIGE AB

Zeppelin i Sveriges AB är exklusiv återförsäljare för Caterpillar Inc. i Sverige och erbjuder såväl nya som begagnade entreprenadmaskiner, uthyrningstjänster samt motorer för industriellt bruk. De erbjuder helhetslösningar till företag i en lång rad av branscher som har behov av effektiva maskiner, motorer och utrustning inom entreprenad, bygg- och anläggning, infrastruktur, marint, järnväg, jord-, lant- och skogsbruk. Zeppelin Sverige AB strävar efter att erbjuda sina kunder i hela landet högkvalitativa lösningar från ledande tillverkare, en av dem är Excidor AB med sina styrsystem och produktlösningar. Läs mer om Zeppelin Sverige här: Om Zeppelin Sverige | Zeppelin (zeppelin-cat.se)

Nya aktörer välkomnas

Det är ingen långsam process att låta Excidor’s styrsystem anpassas mot en ny maskin, tvärt om. – Våra samarbetspartner blir ofta förvånade över hur snabbt vi kan få maskinen i bruk igen efter en installation. Vi har kompetenta medarbetare som är både skickliga och snabba, säger Jan-Erik Persson, VD, Excidor. Genom åren har Excidor utvecklat lösningar till de allra flesta maskintillverkare, från de lite mindre till de allra största. Ju fler förare som efterfrågar fördelarna av en effektivare och mjukare körning, resulterar såklart i att fler aktörer hör av sig för att anpassa systemet till sin maskin.

Maskinsäker och med enkel installation

ExciControl WS installeras enkelt på ny maskin från fabrik eller från återförsäljare men kan även eftermonteras för att ge mervärde på en begagnad hjullastare. Systemet är i alla delar utvecklat med maskinsäkerhet i åtanke och uppfyller gällande standarder kring CE-märkningar och maskinsäkerhet. En enkel installation av ExciControl WS är allt som behövs för att förvandla lastaren till ett lättskött och ergonomiskt fulländat arbetsredskap. Systemet består av en knappsats: ExciPad WS, styrenhet: ExciControl WS och styrventil: ExciValve.

OM EXCIDOR AB

Excidor har under 32 år utvecklat och tillverkat styrsystem, knappsatser och lösningar för mobila förarmiljöer. Med föraren i fokus har Excidor tagit fram populära produkter som avsevärt förbättrat arbetsmiljön för alla förare av nyttofordon och höjt värdet på maskiner som är utrustade med sådana system och produkter. Läs mer om vad Excidor gör här: Om Excidor

Vad kan kunderna förvänta sig få med Zeppelin Sveriges maskiner?

– Våra kunder kan förvänta sig lättstyrda, effektiva och säkra maskiner från oss med högkvalitativa och smidiga lösningar från Excidor tillgänglig för många av våra modeller. Senast har vi låtit anpassa ytterligare några modeller med Excidor’s senaste systemlösning ExciControl GD, ett styrsystem som ger föraren möjlighet att styra hyvelbladet på Caterpillar väghyveln, säger Kristian Johansson, Zeppelin Sverige AB.

Vill du veta mer om ExciControl WS eller anpassa systemet till din maskin? Kontakta oss!