Excidor’s innovativa lösningar till Söderberg & Haak’s maskiner

Sedan 2011 har Excidor utrustat flertalet Komatsumaskiner till Söderberg & Haak och utvecklat funktioner som hjulstyrning, automatisk grävbroms och tiltrotatorstyrning till hjulgrävare. Söderberg & Haaks förtroende för Excidor är stort, därmed är Excidor det självklara valet när behovet att ta fram nya funktioner med elektronik uppstår.

 

Spakstyrning blev startskottet

Redan 2011 när Söderberg & Haak var importör av JCB utvecklade Excidor den smidiga spakstyrningen ExciControl WS till hjullastarna. Med ett lyckat resultat inleddes ett långt samarbete med effektiva maskiner som resultat. – Den första maskinen vi utrustade var en JCB 412 och Excidor’s spakstyrning fungerade riktigt bra, Joachim Mårtensson, Product and Business Manager, Komatsu på Söderberg & Haak.

 

Om Söderberg & Haak

Söderberg & Haak är en etablerad leverantör av entreprenad- och lantbruksmaskiner i Sverige. De har, sedan 1898, erfarenhet inom maskinbranschen och kan med sin kunskap, trygghet och erfarenhet erbjuda högkvalitativa maskiner och utrustning. De representerar världsledande varumärken som Amazone, Komatsu och BOMAG.

 

Visioner blir verklighet

Söderberg & Haaks Joachim Mårtensson hade idéer och visioner om önskade funktioner för väghyvlar, Komatsu GD675, både gällande extrahydrauliken och konstanttrycket. Tillsammans med Excidor’s tekniker utvecklades styrsystemet ExciControl GD, ett system som styr elektroniken på maskinen utan flertalet extraventiler. Tack vare en smidig installation och funktioner som avsevärt underlättar arbetet för förare av Komatsu’s utrustade maskiner är effektiviteten en verklighet.

 

Om Excidor

Excidor har över 30 års erfarenhet av att utveckla och tillverka styrsystem och komponenter som ger effektiva maskiner och flexibla förare. Innovativa och skräddarsydda produkter och lösningar finns till de flesta maskintillverkare och uppskattas av förare över hela världen.

 

Varför väljer Söderberg & Haak Excidor?

– Excidor har hög kvalitet på sina produkter och är lyhörda och innovativa när det kommer till att utveckla nya lösningar. Vi uppskattar Excidor’s säkerhetstänk gällande produkt och utveckling och att vi får möjligheten att anpassa mjukvarorna till optimal funktion för våra maskiner, säger Joachim Mårtensson.

 

Körkomfort och effektivitet

Förare av Söderberg & Haak’s utrustade maskiner får köregenskaper av nästa nivå. Tack vare Excidor’s innovativa teknologi och Söderberg & Haak’s vision att erbjuda sina kunder en helhetslösning, kan förare njuta av maskiner med bästa körkomfort och effektivitet.

Följ vår utveckling i sociala medier: