Excidor introducerar nya generationens redskapshantering för hjullastare, ExciControl MH NG

PRESSMEDDELANDE 2024.05.08

Excidor’s beprövade styrsystem ExciControl MH har förädlats med ergonomiskt utformade spakar och funktioner som tar förare och maskinägare till nästa nivå av effektivitet, lönsamhet och precision!

 

Vidareutveckling av ett omtyckt system

Första generationen styrsystem ExciControl MH kom 2018 och har sedan dess hjälpt hundratals entreprenörer och maskinägare att göra stora resursbesparingar (läs mer om det här: Excidor för hållbarhet och minskade resurser! | Excidor). Med automatiserad hydraulik optimeras förbrukningen av material och bränsle så att exempelvis maskiner som sandar kan undvika onödigt materialspill. Med besparingsmöjligheter på upp till 40% av totalkostnaderna är därmed systemet ett hållbart val för miljön och lönsamt för maskinägare och förare. Nu vässas funktionerna ytterligare och bjuder in fler att ta del av fördelarna av nya generationens automatiserade hydraulik.

 

Efterlängtade funktioner

Med den nya generationen styrsystem ExciControl MH adderar Excidor ett antal efterfrågade funktioner för att möta förares krav på ergonomi och funktionalitet. Några nyheter är förbättrad styrning och reglering av befintliga funktioner och redskap, möjlighet att definiera upp till 5 egna redskap där föraren kan definiera on/off funktioner och variabel flödeskontroll för alla utgångar vilket gör systemet mycket anpassningsbart till förares behov. Swecon Anläggningsmaskiner AB är först ut att testa systemet på två av sina maskiner.

 

Öppet gränssnitt för skräddarsydd körning

Med den nya generationen följer en rad nya funktioner som optimerar körningen och arbetet. Med ett öppet gränssnitt ges föraren möjlighet att bland annat ställa in ramptider och min- och maxströmmar på alla funktioner och redskap. Med 5 förarlägen som föraren själv kan ställa in och justera efter behov, erbjuder systemet både en smidigare körupplevelse och ökad kontroll. Förare kan enkelt växla förarläge mellan maxhastighet vid exempelvis sandningsarbeten eller använda den nya funktionsknappen för ”krypkörning” vid precisionsarbeten, exempelvis vid lastning.

 

Nya, ergonomiskt utformade spakar

I samband med de nya funktionerna har Excidor utformat helt nya spakar anpassade till Volvos el-servo spakställ för ökad ergonomi, komfort och funktionalitet. Med lättillgängliga funktioner och rullstyrning av skopan blir maskinen både enklare och mjukare att köra, utan att föraren behöver lyfta armen. Funktioner som tidigare anpassats i displayen, styrs nu smidigt genom hårdvaruknappar i direkt anslutning till spakarna och kan optimeras att styra upp till 5 redskap.

– En stor förändring är att vi flyttat 4:e funktionen från en vippa på sidan om spakstället till en rulle på 2a funktion för bättre förarergonomi. Vi har också adderat totalt 5 tryckknappar på de 3 spakarna, funktionerna är flyttade från displayen till tryckknappar för enklare körning, säger Jan-Erik Persson, Utvecklingschef, Excidor.

 

De största fördelarna med ExciControl MH NG

  • Besparingsmöjligheter på upp till 40%, av bränsle, tid och materialresurser
  • Styrsystem för alla redskap och årstider, spar tid och pengar genom minskad energiförbrukning och slitage på maskinen
  • Öppet gränssnitt för individanpassade lösningar som:

– Ramptider och min- och maxströmmar på alla funktioner och redskap

– Fler förarlägen (från 1 till 5)

  • Nya, ergonomiskt utformade spakar för precision och ökad körkomfort
  • Ny funktion för ”krypkörning”, anpassad hastighet vid precisionsarbete
  • 5 helt nya egendefinierade redskap, för redskap som inte finns som standard i systemet

 

Mer avancerad teknik men enklare installationer

Trots en ny och avancerad teknik, är systemet enkelt att implementera och anpassningsbart till fler maskiner. Vill du ta del av systemet som ökar effektivitet, lönsamhet och precision? Kontakta Excidor


Följ oss i sociala media: